Rabu, 31 Januari 2018

Resepi Roti Pizza Ayam


Dah tau kan macammana nak kasi roti tahan lama? Boleh refer tips simpan roti tahan lebih lama. So since roti ada lagi tu, jom kita try buat resepi mudah tapi sedap ni.

Panas dari oven


Bahan-bahan

Roti - sekeping
*Ayam - hiris halus
*Sosej - hiris bulat
*Jagung - potong kecik
Sos Prego tomato
Mozarella cheese

Yang bertanda * tu kena rebus dalam air sedikit dulu untuk kasi masak. Jangan letak air banyak sebab taknak hilang rasa manis ayam dan jagung tu.

Kemudian, sila refer gambar di bawah okay.

Sapu sos Prego, then letak ayam dan jagung

Letak sosej yang dah direbus pulak
Lapis dengan mozarella cheese
Kemudian bakar dalam oven

Tada..dah siap. Sekarang boleh ngap!

10 ulasan:

  1. Bagusnya..tak terfikir pulak nak buat gini hehe. selalu tu terbuang jugak roti expired punya pasal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasni boleh try Jaja, confirm xmembazir dah

      Padam
  2. Senang je ni hehehe :D nanti Hana try ye... *kenkonon je tu haha ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha..takpe Mizz Strawery, dah ada niat nak buat pun takpe walaupun tak buat..ngee

      Padam
  3. yeayyy cikyan pon pnah try resepi mcm ni..serious best.. lg best kalau buh cheese byk byk byk...serius puas hati..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah betoi, letak cheese bebanyak lg best kan

      Padam
  4. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. alah lapar pulak. haha

    BalasPadam