Resepi Roti Pizza Ayam


Dah tau kan macammana nak kasi roti tahan lama? Boleh refer tips simpan roti tahan lebih lama. So since roti ada lagi tu, jom kita try buat resepi mudah tapi sedap ni.

Resepi Roti Pizza Ayam


Bahan-bahan

Roti - sekeping
*Ayam - hiris halus
*Sosej - hiris bulat
*Jagung - potong kecik
Sos Prego tomato
Mozarella cheese

Yang bertanda * tu kena rebus dalam air sedikit dulu untuk kasi masak. Jangan letak air banyak sebab taknak hilang rasa manis ayam dan jagung tu.

Kemudian, sila refer gambar di bawah okay.

Resepi Roti Pizza Ayam
Sapu sos prego, kemudian letak ayam dan jagung atas roti.

Susun sosej yang direbus.

Resepi Roti Pizza Ayam
Lapis dengan mozarella cheese yang diparut. Kemudian bakar dalam oven.

Tada..dah siap. Sekarang boleh ngap!

Catat Komen

8 Ulasan

  1. Senang je ni hehehe :D nanti Hana try ye... *kenkonon je tu haha ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha..takpe Mizz Strawery, dah ada niat nak buat pun takpe walaupun tak buat..ngee

      Padam
  2. yeayyy cikyan pon pnah try resepi mcm ni..serious best.. lg best kalau buh cheese byk byk byk...serius puas hati..

    BalasPadam
  3. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. alah lapar pulak. haha

    BalasPadam