Wednesday, 28 May 2014

Tips Ubati Luka Putus Cinta Akibat Pasangan Curang

P
ernah putus cinta? Same goes to me..

Tapi itu dulu, sekarangg tgh bercinta lagi dengan lelaki hensem kacak rupawan, encik suami yg macho bombastik. Entry ni ditulis sbb akan ada org yang nak pergi jauh lagi dalam hidup ni, sedih tau..teringat masa lepas putus cinta dulu, memang hari2 nangis. Walaupun yang nak pergi ni bukan sebab curang, tp rasa sedih macam dulu tu tetiba jer dtg..sob..sob..




Kali ni nak share tips ubati luka putus cinta akibat pasangan curang :0


  • Disebabkan pasangan korang curang, so just bear in mind..wasnt worth crying over him. Keep in mind, so setiap kali rasa nak nangis..ingat ayat tu. Sebab dia curang, memang tak layak dan tak perlu nak nangis pasal dia pun.

  • Buat2 sibuk dengan macam2 aktiviti..tapi jangan memancing dan menjahit pulak jadi aktiviti lepas putus. Pilih aktiviti yang terlibat dgn ramai orang..tempat yang hectic dan bising sikit.

  • Berubahlah jadi playgirl. Bukan maksudnya wajib keluar dan couple dengan ramai lelaki, cuma jangan limitkan kawan lelaki anda. Tak perlu pun nak dating bagai, just kawan macam biasa..mesej ke, wasap ke, chat ker..kan semua ada sekarang. Cuba kenal hati budi diorang, mana tau kot boleh jadi bakal suami..nak tips cari pasangan? Boleh refer sini.

  • Jangan simpan barang yang ada kenangan dengan ex contoh baju or tedi hadiah dari dia..buang jer, kalau tanak membazir boleh kasi kat orang lain as a gift. Boleh dapat pahala lagi tu.

  • Jangan lepak kat tempat kenangan korang, try cari tempat lepak baru. Contoh dulu selalu dating kat OU, skrg tukar lepak kat masjid negara ke..lagi afdal.

  • Cari hobi baru..kumpul setem, tengok wayang tu old fashioned. Try tukar dgn main bungee jumping, parachute atau paragliding..lepas buat ni konfirm dah tak ingat kat kekasih lama :P..tp kalau rasa budget tight, boleh start bisnes, nak lagi cepat jual insurans. Meet new people, new environment as well as gain extra money. Tak payah susah-susah nak sedih memanjang.

  • Unfriend fb dia pastu block, emel ke wasap pun delete jugak pastu tukar no fon baru..in case nak lg cepat keluar dari kongkongan kenangan lama..pindah rumah. Itupun kalau boleh pindahla..make sure jangan ada kontek langsung sebab masa ni masa tgh goyah, kalau ternampak sikit pun mesti terus teringat kenangan lama..so nak selamat, pastikan delete semua!

  • Suruh mak cepat2 masuk meminang lelaki lain..hehe..tipu jer. Nak lagi cepat lupa, serahkan diri pada Pencipta, Yang Maha Berkuasa membolak balikkan hati manusia. Mohon supaya ditenangkan hati, jiwa, fikiran etc supaya dapat harungi masalah dengan tabah dan semoga akan datang seorang pengganti yg lebih baik dan ikhlas pada anda.

Hopefully anda akan bertemu lelaki yg terbaek yang akan mengambil anda sbg suri hidup dan hidup bahagia dunia akhirat..ameen.
All the best lah :-)

7 comments:

  1. Oyeah... this one can be taken into mind... tq so much for sharing...^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gudluck dear..hopefully jumpa ur prince charming la lepas ni :)

      Delete
  2. nice sharing sis hahaha. (y)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Tukar profession dah skrg..hehe :)

      Delete
  4. hmmm sesuai sgt la utk cikyan yg baru putus cinta ni..takpa laa..putus cinta ja pon.. belum kwin lg pon kan..ada la tu Allah nk beri yg lebih baik tu..

    btw, good info sis !

    ReplyDelete