Sabtu, 3 Mac 2018

Cara Semak Tahap Kesihatan Mental - Quiz


Adakah anda sedang stress? Mengalami kemurungan? Atau sedang anxiety? Jom cuba jawab soalan dari Public Health Malaysia ini. Klik link di bawah ye. Nanti kita share result di bahagian komen sama-sama.
Saya dapat result tak elok..sobs..



Cara Semak Tahap Kesihatan Mental - Quiz


Harap kawan-kawan dapat result positif.
Saya cuma perlu masa bertenang :(

24 ulasan:

  1. Alhamdulillah..abam kie masih sihat mental..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah AbamKie, ticer tak boleh tak sihat..nanti anak murid kena marah :P

      Padam
  2. alhamdulilah. tahap normal atau ringan. jangan risau ye auni. be strong. stay positive always! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah Azah..baikla..kena take rest keluar tengok dunia dulu nak kasi mental sihat balik kot

      Padam
    2. betul. tengok pantai. in shaa Allah menenangkan! :)

      Padam
    3. Thanks Azah! Berkesan cara ni, dah okay ni :)

      Padam
  3. result saya tak normal
    hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gimme five Hans! Samala kita mental tak sihat..haha

      Padam
    2. hahahaha
      tapi nasib ada blog
      so far dah kembali ceria dan bersemangat

      Padam
    3. Bagusnya dia ada blog terus ceria, saya tak ceria lagi tengok blog :(

      Padam
  4. tak normal =( anxiety tinggi *facepalm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gimme five eh tapi saya dah okay kot. Pi tengok pantai, tenangkan fikiran ye

      Padam
  5. Alamak! result Hana tak normal lah sis! T^T ni semua angkara Mr.SPM Hahaha tau-tau ja lah.. tak lama lagi result nak keluar heheh :3 apa2 pun semoga Allah pelihara mental kita daripada kemungkaran~ aaamiin ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin..in shaa Allah result Hana cemerlang, gemilang, terbilang lah! Eh, result keluar berapa hb ye?

      Padam
    2. 15 Mac! T^T nak sebut tarikh tu pun dah pakinson semacam... hmmm :( Thank you sudi doakan Hana... ^^ saaayaang kak Auni heheh :3

      Padam
    3. Go Hana go! Hana mesti boleh punya la

      Padam
  6. dah try so dah tahu result :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Taknak share ke apa resultnya Farhanna? Hihi

      Padam
  7. Balasan
    1. Dah try ke? Mai la share result sini

      Padam
  8. Saya pun dah buat.. Buat masa ini okay.. Selalunya sha buat dalam 3 bulan sekali.. nak keep track tahap kesihatan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah betul jugak tu Sha..nanti saya kena jadikan rutin jugak ni. Tengok mental macammana

      Padam
  9. Beb...ak sihat dr segi mental hehe..kne buat setiap 6 bln ni..bgs ko share bnde ni. Klu tak...xtau pn ada

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pun baru tau, sekarang dah tau macammana cara nak tau aku mental oke ke tak :D

      Padam