Sabtu, 6 Oktober 2018

Hari McD Turun Padang Acara Tahunan Hargai Pekerja di McDonalds


Seramai lebih 200 kakitangan pejabat, para francaisi, dan rakan niaga McDonald’s Malaysia ‘turun padang’ pada 5 Oktober yang lalu dan bekerja bersama warga kerja restoran untuk melayani pelanggan dalam usaha mereka melibatkan diri dan memahami usaha yang dilaksanakan untuk memberi pengalaman terbaik atau “feel-good-moments” kepada pelanggan yang dijanjikan McDonald’s.

Antara rakan niaga utama yang turut serta termasuklah Datuk Kamal bin Khalid, Pengarah Urusan Kumpulan Media Prima Berhad dan Datuk Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studio.
Hargai Pekerja dengan Hari McD Turun Padang di McDonalds


“Saya sangat teruja dapat bersama famili McDonald’s pada hari ini dan membantu menyediakan hidangan McDonald’s untuk pelanggannya. McDonald’s merupakan jenama yang sangat konsisten demi memberikan yang terbaik dalam penyediaan makanan yang lazat dan berkualiti tinggi kepada pelanggan-pelanggannya, dan ia sentiasa dihidangkan dengan senyuman,” kata Datuk Kamal.


“Peluang bekerja bersama warga kerja restoran pada hari ini merupakan satu pengalaman yang tidak ternilai kerana saya dapat memahami apa yang berlaku di sebalik tabir restoran McDonald’s. McDonald’s sentiasa menitik beratkan kepentingan kakitangannya sama seperti pelanggan mereka. Syarikat ini sentiasa mengutamakan  warga kerjanya, dan tidak dinafikan ia merupakan tempat yang cukup baik untuk membina kerjaya,” kata Datuk Izham.

Hargai Pekerja dengan Hari McD Turun Padang di McDonalds

Hargai Pekerja dengan Hari McD Turun Padang di McDonalds


Sebelum ini, McDonald’s telah menerima anugerah Majikan Terbaik di Malaysia 2018 daripada AON, Syarikat Terbaik untuk Bekerja di Asia 2018 (Edisi Malaysia) daripada HR Asia, dan Majikan Francais Terbaik 2018 daripada Anugerah Francais Malaysia.

Pengiktirafan yang diterima ini berkait rapat dengan Usul Nilai Pekerja (EVP) McDonald’s – Keluarga & Rakan-rakan (Family & Friends), dimana syarikat menganggap kakitangannya bukan sekadar rakan sekerja, tetapi sebagai ahli keluarga dan kawan. McDonald’s juga member Fleksibiliti (Flexibility) kerana mereka percaya bahawa setiap individu mempunyai keperluan yang berbeza-beza dan akhir sekali, McDonald’s menjanjikan Masa Hadapan (Future) yang cerah untuk warga kerjanya dengan melengkapkan mereka dengan kemahiran diri dan menyediakan peluang pembangunan kerjaya.Hargai Pekerja dengan Hari McD Turun Padang di McDonalds

Hargai Pekerja dengan Hari McD Turun Padang di McDonalds


Hari McD Turun Padang merupakan acara tahunan untuk meraikan dan memberi pengiktirafan kepada 12,000 warga kerja restoran kami di Malaysia. Komitmen tidak berbelah bahagi mereka telah banyak menyumbang kepada kejayaan berterusan jenama McDonald’s sehingga kini,” kata Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia, Azmir Jaafar.

Menurut Azmir, McDonald’s Malaysia telah melabur lebih RM8 juta setahun untuk melaksanakan pelbagai inisiatif pembangunan modal insan, selaras dengan matlamat syarikat untuk menyediakan laluan kerjaya yang mampan untuk warga kerjanya.Hargai Pekerja dengan Hari McD Turun Padang di McDonalds


Inisiatif-inisiatif utama yang dilaksanakan oleh McDonald’s ke arah memperkasakan warga kerjanya membantu syarikat untuk menarik, mengekalkan dan membangunkan bakat – yang merupakan elemen penting ke arah mencapai sasaran pertumbuhan syarikat membuka 500 restoran di Malaysia menjelang tahun 2020.Mengenai McDonald’s


McDonald’s adalah rangkaian global perkhidmatan makanan melibatkan kira-kira 36,000 cawangan restoran di seluruh dunia dengan pelanggan lebih 70 juta sehari di lebih 100 buah negara. Sepanjang 35 tahun McDonald’s di Malaysia, McDonald’s memberi perkhidmatan kepada lebih 13.5 juta pelanggan sebulan di 270 restoran di seluruh negara. McDonald’s menawarkan lebih 12,000 peluang pekerjaan di semua rangkaian restorannya termasuklah latihan dan perkembangan karier. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.mcdonalds.com.my.

Sumber dari : www.mcdonalds.com.my7 ulasan:

 1. Balasan
  1. Banyak usaha McD membantu golongan kurang berkemampuan kan..semoga dipermudahkan..

   Padam
 2. bagus mc d ni...sgt titik beratkan pekerja dan src nya...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bagus kan? Memang layak dapat award Majikan Terbaik kalau macam ni punya appreciate pekerja..

   Padam