Isnin, 19 Mac 2018

Rejab 1439H bersamaan 19 Mac 2018


Rasulullah SWT pernah bersabda;
"Rejab itu bulan Allah, Syaaban itu bulanku dan Ramadhan itu bulan umatku"

Bermula maghrib nanti kita akan masuk ke bulan Rejab 1439H. Bila dah masuk Rejab ni maknanya tinggal lagi 2 bulan je lagi sebelum masuk Ramadhan. Dah tak lama, jadi yang belum habis ganti puasa tu, jangan bertangguh lagi. Takut tak sempat pulak.

Jangan lupa baca doa bulan Rejab.
Semoga setiap amalan kita akan diberkati Allah dan kita istiqamah melakukan amal kebaikan hanya semata-mata kerana-Nya. Aamiin..

Gambar dari Google

Mak dah lama tak update blog. Si kecik comel demam, mak pun mood ke laut. Anak asyik merengek, mak pun nak join demam sama. Semoga Sharifah Ameera Saqeena sihat dan membesar dengan baik.

Nanti free saya blogwalking ye. Selamat bulan Rejab kawan-kawan :)

10 ulasan:

  1. inn shaa ALLAH mari kita sama2 amalkan :D

    BalasPadam
  2. Semoga anaknya diberi kesembuhan.. Aamiin..
    Salam Rejab ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin, thanks Sha :)
      Salam Rejab ye

      Padam
  3. 19 MAC? Nostalgia.. hehe

    BalasPadam
  4. Salam Rejab. Moga anaknya cepat sihat. Zumal singgah followback...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin..thanks Zumal :)
      Salam Rejab ye

      Padam