Selasa, 13 Mac 2018

Artikel Masuk Majalah Pa&Ma


Semalam pos saya tentang Wajibkah Hantar Anak ke Sekolah telah dimasukkan ke dalam Majalah Pa&Ma

Ada yang setuju malah tak kurang juga yang tidak bersetuju. Saya tak kisah pun tentang pandangan orang sebab semua ada pandangan masing-masing terutama dalam hal anak-anak, mom knows better kan?

Cuma yang saya nak tegaskan di sini adalah pos tersebut berkenaan anak saya iaitu mengapa saya masih belum hantar kakak ke sekolah walaupun dah berusia 5 tahun.


Artikel Masuk Majalah Pa&Ma


Takde niat pun nak compare my kid with yours.
Cuma sesetengah 'netizen' (this word I use untuk yang suka kecam orang ye), terus baca dan ingat yang saya tengah mengajar mereka buat something ikut cara saya. 

Oh no sayang..artikel tersebut adalah untuk blog saya dan saya tengah explain reason saya tentang kakak sahaja, wajibkah kakak masuk tadika? Jawapan saya no. 

That's it..haha. Kelakar jugak kadang-kadang netizen ni.


Artikel Masuk Majalah Pa&Ma


Anyway, thanks pada Kak Nor dari Pa&Ma sebab sudi masukkan artikel tersebut ke dalam fanpage. Pageview semalam meningkat sikit dari facebook.com. Terima kasih jugak untuk semua likes, komen dan share juga pada semua netizen. 

Saya pun tengah belajar cara mendidik anak, so semua komen adalah ilmu yang saya dapat secara tak langsung untuk saya belajar. 

Semoga hari ni lebih awesome dari semalam :)

24 ulasan:

  1. Terus pv meningkat...hehe... tahniah sis nur , normal zaman skrg , ramai suka membawang dari terima benda yg positif.


    http://www.byshaz.blogspot.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah..terkejut jugak terus naik PV. Zaman skrg memang senang nak detect netizen but no worries pun. Lepas kejadian ni tetiba Allah kasi idea baru pulak, macam nak tulis ebook. Haha..doakan ye

      Padam
    2. Aamin.. ok tu buat ebook , nt boleh jual kat playstore books pulak..hehe..smoga murah rezeki

      Padam
    3. Aish laju sangat tu..saya baru nak bertatih ni..slow-slow ye

      Padam
  2. Balasan
    1. Mekaseh Hans, first time jugak ni..hihi

      Padam
  3. TAHNIAH awak :D kita pulak yang terlebih gembira dan xcited hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Kin :)
      Next time Kin in shaa Allah rezeki Kin pulak kan

      Padam
  4. Perkongsian dan cara setiap orang berbeza.. Terpulang pada individu nak amik yang baik dan fikir baik-baik.. Keep on writing about kakak ye sis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sure Sha..kakak tu part of my life, xtulis pasal dia sunyi sepi la blog ni nanti. Anyway, thanks Sha :)

      Padam
  5. kalau dah masuk majalah memang terbaik..

    tahniah..

    sebagai rakan maya blogger saya tumpang gembira..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks mrhanafi..satu hari nanti turn awak pulak masuk majalah ye..aamiin

      Padam
  6. tahniah sis! pandangan orang berbeza2 kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, betul tu Azah. Anyway, thanks ye :)

      Padam
  7. Wowww pv naik mendadak hehe. Congrats sis hehe. Entry terbaik masuk majalah. Why not kan hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Free marketing memang tak tolakla..huhu

      Padam
  8. Tahniah Nur!! Alhamdullilah entri dapat masuk majalah. Free marketing memang tak tolak kan. Rezeki namanya :)

    Setiap pandangan ibu bapa itu berlainan. Terpulang ikut cara sendiri nak didik anak. Kalau tak setuju, tak payah lah nak hentam kan. Netizen biasalah Nur :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maybe nafsu diorang nak bercakap tu membuak-buak kot lepas baca, tu yang terus hentam tu Siqah. Takde hal pun sebab mulut memasing kan. Kat akhirat nanti, cari saya jugak mintak maaf..it sokay. Haha

      Padam
  9. Siqah mencari emel Nur sebenarnya. Nak emel cerita pasal ebooks :) Nak terang kan komen macam panjang sangat nanti. Hehe. If Nur berminat nak tahu, email Siqah kat siqahiqa@gmail.com :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar email pada Siqah, nanti check ye. Nak tau jugak apabenda..macam best je bunyinya

      Padam
  10. mak aiii nak cecah 1k dah post tu. Biasalah tu, kadang kita share experience kita je tapi netizen pula yang terasa sebab jalan diorang berbeza

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah betul tu. no heart feeling pun, lagi hepi adalah sebab tolong marketkan blog kami kan? Tapi entry tu tak cecah 1k pun lagi, nak tunggu lg 60views then ka-ching!

      Padam