Rabu, 14 Februari 2018

Tukar Nama Blog dan Domain


Blog herlittlehome.blogspot.my dah takde, sekarang dah jadi nurzariniismail.com. Semua ni gara-gara ternampak blogger Azah tukar domain, maka I also want to join the group jugak. Baru terfikir, best jugak tukar nama sendiri macam sis Azah buat tu.






Walaubagaimanapun, disebabkan dah tukar domain jadi perasaan nak buat blog cantik-cantik tu tinggilah. Maka aktiviti menggoogle template baru untuk blog pun bermula. Tapi lepas tukar template baru, amek kau..hancur semua.

Dah save html back up template lama tapi time nak masuk tu katanya error pulak. Aiseh..rupanya ada >> cara senang nak copy kod html ni tanpa copy paste. So sekarang we back to basic. Guna template biasa kat blogger. Nanti kita upgrade balik sikit-sikit. Sekarang takde mood lagi nak buat.

12 ulasan:

  1. Wahh!! tahniah dah ada domain ^^ Nampaknya Hana dah tertinggal di zaman purba kala hahah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hana tak tertinggal pape pun la, baru nak start umur 30an ni. Hana lg advance dari saya zaman muda-muda tau..

      Padam
  2. hehehe
    tahniah
    maju selangkah
    hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekaseh Hans..tengah nak try maju dua langkah pulak ni

      Padam
  3. wahhh.. Alhamdullilah.. tahniah! aida pun teringin nak tukar domain.. in shaa ALllah satu hari nanti.. hehehe pasal design blog tu.. takpee slow-slow.. nanti akan jadi cantik! tak sabar nak tengok hehehe,, ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Aida..in shaa Allah lepasni turn Aida pulak tukar domain tapi design blog ni tak boleh lawan blog Aida. Design Aida superb..2 thumbs kasi ni

      Padam
  4. hi dear! thanks sebab terpengaruh dengan blog azah tukar domain jugak. hahaha. selamat berdomain. yukk kejar pageranks pulok! :D jemput singgah blog azah pula. hehe :) www.azahrahaman.com

    BalasPadam
  5. tahniah awak...saya masi jauh lg nak tukar ke domian :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe slow-slow awak, saya pun bertatih lagi ni

      Padam