Ahad, 25 Februari 2018

KFC Golden Egg Crunch


Dah makan KFC Golden Egg Crunch? Saya lambat naik bot, baru try makan Jumaat minggu lepas. Yelah, pasal semua blogger asyik share kata KFC Golden Egg Crunch ni sedap, nafsu makan saya pun membuak jugakla nak try. Sekarang dah makan, airliur dah tak meleleh lagi 😁

Rate: 💛💛💛💛/5


 KFC Golden Egg Crunch


Review: Rasa macam chicken butter yang digoreng bersama dengan daun kari. Ada rasa manis, masam dan pedas di sesetengah bahagian, rasanya campuran rempah tapi tak sure rempah apa yang dicampur sekali tu. Rasa kurang crunchy, maybe sebab ayam yang dapat dah lama digoreng. Kalau yang baru goreng tu memang krup krap la time kunyah tu kot. 




Repeat lagi tak lepasni? In shaa Allah repeat tapi maybe tak selalu sebab rasa KFC Golden Egg Crunch tak berapa ada niche. Contoh kalau McD, tiap kali CNY memang saya akan repeat Prosperity Burger tapi untuk yang ni sekali sekala bolehla kot. Tapi rasa memang sedap. Masam ada, manis ada, pedas pun ada. Semua well mixed together.

Kalau tak sempat rasa lagi tu, bolehlah try. Tak rugi pun, masuk perut jugak..

14 ulasan:

  1. sedap..

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Mee Udang Asajaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi kenapa tak jumpa blog ejulz ni? Blog has been removed katanya

      Padam
  2. Siqah tak makan lagi new menu KFC ni. Nanti cuba dan harap tak habis lagi. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah banyak lagi kat kfc Siqah..ngee..

      Padam
  3. Balasan
    1. Iye? Saya suka rasa ni cuma sendawa sampai ke malam bau kfc yang makan siang td -_-

      Padam
  4. Sedap.. Sha suka cumanya rasa tu banyak dekat kulit je.. Kat bahagian isi tak rasa sangat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, betul tu tapi kulit tak boleh makan banyak2..bahaya

      Padam