Wednesday, 14 February 2018

Cara Senang Simpan Back Up Kod HTML Blog Tanpa Copy Paste


Disebabkan masalah yang berlaku sebelum ni, dah copy back up kod html blog tapi masa paste jadi error pulak maka saya merajinkan diri untuk study. Akhirnya terjumpalah cara senang untuk simpan kod html blog sebagai back up tanpa perlu susah payah copy paste. Semudah ABC je rupanya.


Cara Simpan Kod HTML Blog Sebagai Back Up

1. Log masuk ke blogger
2. Klik Theme
3. Klik Backup / Restore




4.  Klik Download Theme



5. Klik Close


Siap! Mudah kan? Lepasni nak tukar template tak perlu risau lagi template lama hilang, back up awal-awal senang.

Kalau nak masukkan balik kod HTML ni ke blog, boleh klik kat sini ye Cara Masukkan Semula Back Up Kod HTML Blog.

6 comments: