Thursday, 15 February 2018

Cara Senang Masukkan Semula Back Up Kod HTML Blog Selepas Simpan


Katakan anda dah berjaya simpan back up kod HTML blog ke komputer dan sekarang nak dapatkan balik kod tu, boleh follow step kat bawah. Sesenang makan kacang je caranya.


Cara Masukkan Semula Back Up Kod HTML Blog

1. Log masuk ke Blogger
2. Klik Theme
3. Klik Backup / Restore




4. Klik Choose File. Cari balik back up kod html yang dah di simpan sebelum ni. 
Format file adalah dalam XML.



5. Klik Upload



Tada..dah siap! Senang je rupanya kan?



13 comments:

  1. good sharing...cikyan taktau pon psl nih...almaklumlah masih baru kan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah CikYan, saya pun baru tau ni..hadoi..

      Delete
  2. Good sharing, wah senang juga ya kalau ikut step kan..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Saya baru nak mula ni..satgi saya melawat blog awak ye. Thanks :)

      Delete
  4. Bendaklah ni peting! kalau tak risiko blog jahanam tu tinggi! hahhaaha ^^ thanks for sharing!! :D BTW sweeetnya akak masukkan blog Hana kat blog list ^^ terharuuu!! T^T heeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha..sbb Hana selalu datang singgah sini, nanti senang akak nak terjah Hana pulak..klik je kat situ

      Delete
  5. Terima kasih atas ilmu yang dikongsikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Zumal, semoga bermanfaat :)

      Delete
    2. Sama-sama Zumal, semoga bermanfaat :)

      Delete