Sabtu, 24 Februari 2018

Adsense Hilang Selepas Tukar Domain


Oh! Harini baru tau kena apply adsense balik setelah tukar domain. Sedeh..hurm :(
Since hosting masih lagi blogger just domain je berubah, ingatkan tak perlu lah nak buat apa-apa. Rupanya kena apply balik ye kawan-kawan.

Itupun lepas terbaca blog Seorang Syed yang ada problem sama macamni. Sebelum ni dah try tanya dalam Google Forum tapi tak dapat nak post, error katanya. So just check info dalam Google Help je. Then try and error. Tak jadi. Lepastu letak iklan dalam blog jugak walaupun kosong sebab positif beberapa hari nanti mesti keluar. Tapi tak keluar.
Aish..sedeh :(


Adsense Hilang Selepas Tukar Domain


Cara Pasang Adsense di Blog

1. Log masuk akaun adsense
2. Klik My Ads
3. Klik Other Products
4. Copy kod yang diberi dan paste dalam HTML blog bawah kod <head>. Save
5. Tick dalam kotak kecil
6. Klik Send

Bertabahlah..tunggu approval dari Adsense dulu ye. 
Nanti kita pasti akan bersama kembali..

* Nak tahu apa tanda yang adsense kita dah lulus? Boleh klik >> Lulus Adsense.

14 ulasan:

  1. Kiranya bermula dari step awal semula ya...mohon,kemudian Pihak GA review contents blog...
    InsyaAllah ada rezeki nanti dengan GA...

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah..aamiin. Thanks Perdu Cinta :)

      Padam
  2. In shaa Allah... semoga dipermudahkan yee..

    BalasPadam
  3. macam tu gak dulu tak tahu. alhamdulillah dah lulus balik baru 2 bulan.. semoga yang auni punya pun harap aprroval cepat2 :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Congrats Wani..erm..bila ntah saya punya nak lulus ni :(

      Padam
  4. Hahah tak apa lah sis... kalau jodoh tak ke mana hahaha! ^^ btw hashtag sabar itu indah :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi..sakan no gelak! Haha..kejam nih

      Padam
  5. Siqah pun baru tahu yang bila tukar domain kena apply Adsense baru. Good luck! Dan semoga lulus nanti. Adsense Siqah tak lulus lagi. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Siqah..semoga kita sabar menanti ye :(

      Padam
  6. Balasan
    1. Tp skrg dah dapat balik adsense ni. Bikin gempak je aritu tu

      Padam
  7. macam mana kita nak tahu adense dah lulus lepas kita send untuk review domain baru?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti adsense akan hantar e-mail beritahu yang permohonan kita tu dah diterima Permata Biru :)

      Padam