Rabu, 2 Julai 2014

Mr Umi vs Mrs Abi


Tajuk pun dah pening, umi dpt title Mr, abi pulak title Mrs..terbalik dah ni..

Haha..semua sbb cerita semalam. Baru perasan yg husband ni dah act macam makcik2, si isteri pulak ambil alih tempat suami. Husband balik smlm bawak satu sampul putih, bila bukak rupanya ada katalog pinggan mangkuk..jeng3. Isteri xder mood pun nak tengok, yg si husband ni dah bukak page mana dia nak beli. Siapla cakap beli yg ni dpt 30% less, harga tak sampai rm300..punya nak nego dgn wife.




Terpaksa la isteri buat2 tengok, sebenarnya kat otak ni duk fikir nak saving sikit sebab dah nak raya, lepas tu kalau beli set sampai 37 pinggan cawan mangkuk semua tu..mana nak letak kat dapur. Kabinet dapur belum ada, tempat letak pinggan mangkuk dah penuh..kalau pecah kan sayang..macam2. Nak pulak harga rm300..susutlah saving nnt.





Akhirnya try kawtim dgn pembekal pamp suisse yg kitorang nak beli tu, mintak harga member..tak sampai 5 minit deal akhirnya dia kasi less rm200..rezeki suamilah..dapat jugak set pinggan mangkuk yg husband nak tu. Tapi bila difikir balik, mmg rasa mcm encik suami tu dah jd geng makcik2, mesti tengok katalog kat opis sambil diskas dengan member2 dia yg mana nak beli kan? Haha..sayang suami ketat2..

Selamat berpuasa puan suami :P

4 ulasan:

  1. husband sporting . selalunya husband lah yg ban itu ini atas alasan budget .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agaknya dia dah tau nak dapat bonus Vee, tu yg nak beli macam2 tu..

      Padam
  2. Assalamualaikum & Salam Perkenalan...
    Jom imarahkan Ramadhan dan join GA saya ni :
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumslm..
      In shaa Allah sy join nnt yer Hafizah, thanks invite :)

      Padam